Omdat er veel vragen zijn ivm het vaccin van Astra-Zeneca, kan u de volgende link van prof. Van Damme eens bekijken:


https://www.gezondheidenwetenschap.be/in-de-kijker/vragen-en-antwoorden-over-het-astrazeneca-vaccin

Aanpassingen van de praktijk aan de corona-pandemie


door de corona-pandemie en om de praktijk veilig te houden, zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd in de praktijk:

-  Er wordt gevraagd bij het binnenkomen en buitengaan van de praktijk de handen te ontsmetten. Er is alcoholgel beschikbaar bij het onthaal. Tevens zijn er papieren zakdoekjes beschikbaar en een gesloten vuilbakje. Aan de betaalautomaat zullen stokjes beschikbaar zijn om de code in te drukken zonder de toetsen aan te raken.

-  Er wordt gevraagd om in de praktijk een mondmasker te dragen, elk mondmasker is OK. Er zijn bij de sekretaresse mondmaskers beschikbaar indien u er geen (bij) heeft.

-  Mogen we vragen om met zo weinig mogelijk personen op konsultatie te komen. Zo geraakt de wachtzaal niet overbevolkt. De wachtkamerliteratuur en het speelgoed is voorlopig ook verwijderd.

-  Indien u een luchtweginfectie heeft, gelieve dan ook niet in de wachtzaal te komen, maar eerst telefonisch contact op te nemen. Er is de mogelijkheid om een tele-consultatie (video-consultatie) te krijgen vanop afstand.

-  De wachtkamerstoelen zijn vervangen door exemplaren die kunnen afgewassen worden. Ook zijn er minder wachtkamerstoelen en zal er ruimte worden voorzien tussen de stoelen om de social distancing te kunnen bewaren.

-  Er is een plexiglas scherm in de praktijk en aan het loket van de sekretaresse.


Heb je vragen ivm het corona-virus, dan kan je terecht op de website www.info-coronavirus.be

Bancontact

gepost op woensdag 24 april 2013

Je kan in de praktijk met Bancontact betalen.

Er wordt aangeraden electronisch te betalen.

Identiteitsbewijs meebrengen

gepost op zondag 2 jan 2017

Gelieve tijdens de konsultatie steeds uw electronische identiteitskaart (eId) of uw ISI+kaart te tonen. De SIS-kaart is definitief buiten gebruik gesteld. 

Heeft u of uw kind geen electronische identiteitskaart of kids-Id, dan kan u bij de mutualiteit een ISI+kaart bekomen.

Uitwisseling medische gegevens

gepost op woensdag 27 juli 2016

Gezien veel medische informatie tegenwoordig digitaal gedeeld wordt, en dit met de hoogste veiligheidsstandaarden, gaan wij ervan uit dat de uitwisseling van gegevens betreffende uw dossier ook digitaal mag gebeuren. Indien u hier bezwaar tegen hebt, kan dit aan uw arts of het secretariaat gemeld worden. Wij vermelden dat dan uitdrukkelijk in uw dossier. Meer informatie vind u op www.patientconsent.be.                                                  

Gratis parkeren

gepost op dinsdag 20 januari 2015

Vanaf heden kan er in onze straat terug gratis geparkeerd worden en dit voor max. 2 uur mits leggen van de parkeerschijf!

Kunnen voorschriften voor medicijnen worden afgehaald?

gepost op zondag 18 augustus 2013

Er kan op eenvoudige voorafgaande vraag een vergeten of verloren voorschrift worden afgehaald aan de balie, en dit in de voormiddag. Herhalingsvoorschriften worden enkel tijdens een consultatie verstrekt. Voorschriften voor derden worden in principe niet meegegeven - tenzij bij overmacht.

Bloeduitslagen

gepost op maandag 3 juni 2013

Gelieve voor de bloeduitslagen tussen 12u en 13 u en tussen 18u en 18.30u te bellen!